06:14, 05.11.2024 • Sănătate
Trei obiceiuri alimentare greșite, care măresc riscul de diabet de tip 2
Cercetătorii de la Tufts University (SUA) au fost interesați de impactul obiceiurilor alimentare asupra riscului de diabet de tip 2. Pentru aceasta au studiat datele medicale primite din 184 de țări, timp de peste 20 de ani. Autorii studiului au descoperit trei obiceiuri alimentare greșite, care contribuie la apariția diabetului de tip 2, informează Top Sante.
Prima informație
Potrivit cercetătorilor de la această universitate americană, 70% din noile cazuri de diabet de tip 2, înregistrate în 2018, erau în legătură cu obiceiurilor alimentare dăunătoare. Alimentația dezechilibrată pare să fie un factor de risc extrem de important în apariția acestei boli, mai ales în cazul tinerilor din marile orașe.
A doua informație
08:08, 02.11.2024 • Food
Cercetătorii americani au identificat trei ”alegeri alimentare necorespunzătoare” care măresc riscul de diabet de tip 2. Este vorba despre:
- consumul excesiv de orez și produse rafinate pe bază de grâu (pâine, paste, cereale pentru micul dejun, brioșe …),
- consumul insuficient de produse integrale (paste, pâine integrale …)
- consumul excesiv de carne procesată (cârnați, mezeluri, preparate industriale din carne etc.).
Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice subliniază că, în țara noastră, sunt înregistrate peste un milion de persoane cu diabet și că numărul acestora este în continuă creștere.