06:28, 18.12.2024 • Food
Trucuri pentru a prepara carnea de miel ca să nu miroasă
Carnea de miel este nelipsită de pe orice masă de Paște, dacă se dorește păstrarea tradițiilor românești. Dar multă lume evită să o mănânce din cauza mirosului sau a gustului mult prea puternic. Pentru cei petențioși, există câteva trucuri pentru a prepara carnea de miel ca să nu miroasă.
Cum se pregătește carnea de miel
Ce fel de carne de miel se folosește pentru fiecare preparat
- Carnea cu os este perfectă pentru ciorbă, miel la ceaun sau friptură la cuptor.
- Cotletul este potrivit pentru preparatele la gratar
- Carnea de miel se servește de regulă caldă, dar nu fierbinte. Preparatele se lasă să se odihnească 10-15 minute după ce au fost luate de la foc. Beneficiile consumlui de carne de miel
Carnea de miel este foarte bogată în minerale esențiale pentru sănătate, așa cum sunt fierul, seleniul și zincul. În plus, este bogată în acizi grași și conține întreg complexul de vitamine B, scrie arctic.ro.
Carnea de miel poate fi consumată și în diete. Are un conținut redus de calorii și ajută la reducerea colesterolului rău.
Valori nutriționale pentru 100g carnea de miel
- Calorii: 260
- Proteine 18,4
- Grăsimi 20,0
Baiț pentru carnea de miel
Pentru aproximativ 6 kilograme de carne de miel: amestecă 200 ml ulei de floarea soarelui, 500 ml vin alb sec, 500 ml vin roșu sec, rozmarin proaspăt măruntit, cimbru uscat, 10-12 fire de ceapă verde tocată, 7-8 fire de usturoi verde tocat, 5-6 foi de dafin, 20 g de piper negru boabe și 3-4 linguri de sare.