UDMR a preluat controlul la Ministerul Economiei, condus de PSD, prin pupila lui Laszlo Borbely
Una dintre cele mai controversate numiri făcute în această săptămână de premierul Nicolae Ciucă s-a bătut în cuie la Ministerul Economiei condus de Marian Florin Spătaru, omul impus de liderul PSD Galați, europarlamentarul Dan Nica.
Abonata lui Laszlo Borbely la sinecurile publice bine remunerate
Prin două decizii semnate de Nicolae Ciucă la începutul acestei săptămâni – 5.590 și 5.591, controversata Elena Petrașcu a fost impusă secretar general la Ministerul Economiei. Numirea acesteia s-a făcut printr-un aranjament administrativ ieftin. După ce a fost demisă din funcția de secretar general al Ministerului Justiției de fostul premier Florin Cîțu, Elena Petrașcu a demisionat din funcția publică de inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului și s-a aciuat la eternul ei protejat Laszlo Borbely la Departamentul de Dezvoltare Durabilă de la Palatul Victoria.
Elena Petrașcu este o cunoscută abonată a funcțiilor de conducere la stat, în special de secretar general – fie în ministere, fie în companiile cu capital de stat. Totodată, ea a fost impusă de-a lungul timpului în consilii de administrație cu remunerații foarte consistente cum ar Portul Constanța, CFR Infrastructură, Eximbank, Registrul Auto Român, CN Poșta Română-unde a fost și director, sau Telekom.
Elena Petrașcu, de la școala din Voluntari la Academia SRI
Trebuie precizat că Elena Pătrașcu s-a ”remarcat” la Ministerul Transporturilor prin secretizarea contractului cu Becthel, iar după ce a fost ”infiiată” de Laszlo Borbely pe vremea guvernării Alianței D.A. a fost susținută și promovată și de acesta, iar cunoscătorii știu și de ce, pe postul de secretar general sau secretar general adjunct pe la o mulțime de ministere cum ar fi Mediul, Comunicațiile, Dezvoltarea,Transporturile, Justiția și acum la Economie.
Nu trebuie omis faptul că Elena Petraşcu a fost învățătoare la Voluntari, după care a absolvit Facultatea de Drept (1995) şi a Academia Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” (2010), iar după apropierea de Laszlo Borbely și nu numai a început să aibă o ascensiune fulminantă în administrația centrală.