Compania Midjourney, care a creat unul dintre cele mai populare modele AI care generează imagini pe baza descrierilor de text, a început să implementeze Image Editor. Acest instrument vă permite să editați orice imagini de pe Internet ca și cum ați lucra în Photoshop, scrie Tom’s Guide.
Funcționează cât se poate de simplu: este suficient să selectezi zona dorită și să notezi modificările care trebuie făcute. În plus, Editorul de imagini poate interacționa folosind instrumente standard, cum ar fi Eraser.
Apropo, editorul AI al lui Midjourney nu se limitează doar la imagini. Utilizatorii pot încărca schițe sau desene cu mână liberă și apoi pot folosi AI pentru a le transforma în opere de artă cu drepturi depline.
A apărut și funcția Retexture, care vă permite să retexturați materialele, suprafețele și alte detalii. De exemplu, poți să încarci o fotografie a sufrageriei tale și apoi să îi ceri lui Midjourney să adauge sau să elimine elemente, să schimbe textura sau culoarea pereților și chiar să ajustezi iluminarea pentru ca imaginea să pară ca și cum ar fi fost făcută noaptea.
Dezvoltatorii sunt conștienți de faptul că un instrument atât de puternic este asociat cu anumite riscuri: poate provoca numeroase încălcări ale drepturilor de autor și apariția unor deepfake-uri de un nou nivel . Prin urmare, accesul la acesta este încă limitat – îl pot folosi doar abonații plătiți și cei care au generat deja peste 10.000 de imagini.
În curând, compania plănuiește să implementeze diverse sisteme de monitorizare pentru a preveni abuzul editorilor. Poate că după aceea va deveni mai disponibil.
Vă reamintim că creatorii lui Midjourney au lansat recent o versiune de browser cu drepturi depline a acestuia, care este disponibilă pentru toată lumea. Și chiar gratuit, deși cu unele restricții.