Ultimul clopoțel pentru Klaus Iohannis ca președinte! Ce le-a spus elevilor de la ”Mihai Viteazul”

Publicat: 09 sept. 2024, 09:37, de Autor: Andrei Ceausescu, în POLITICĂ , ? cititori
Ultimul clopoțel pentru Klaus Iohannis ca președinte! Ce le-a spus elevilor de la ”Mihai Viteazul”

Klaus Iohannis a participat la ultima deschidere a anului școlar din calitate de președinte al României. El a fost prezent la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, din București.

La deschiderea anului școlar 2024-2025, Klaus Iohannis a subliniat importanța educației și a exprimat speranța pentru un an plin de reușite. A apreciat entuziasmul elevilor, implicarea lor în diverse activități și a lăudat performanțele colegiului „Mihai Viteazul”.

Președintele a accentuat rolul esențial al cadrelor didactice și al colaborării între familie și școală pentru succesul elevilor. A menționat angajamentul față de siguranța școlilor și a promis fonduri suplimentare pentru modernizarea infrastructurii. A încheiat cu încurajări pentru depășirea limitelor și asigurarea unui viitor prosper prin educație.

 Principalele declarații ale lui Klaus Iohannis la deschiderea anului școlar 2024-2025:

Bună ziua!

Vă doresc tuturor un nou an școlar foarte bun, cu rezultate frumoase și cu reușite dascălilor în a promova ideea că educația este foarte valoroasă, iar elevilor – reușite frumoase, rezultate bune, reușite în carieră pe mai departe.

Este o bucurie să fiu astăzi aici într-un moment atât de important.

Entuziasmul elevilor, anticiparea noilor provocări, aspirațiile profesorilor s-și inspire elevii, emoțiile părinților creează efervescență și bucurie.

Acest colegiu și-a dobândit reputația de școală fanion – a dat societății absolvenți remarcabili, cu standarde de performanțe în domenii.

Văd elevi extrem de motivați care se implică, deprind abilități de leadership, fac voluntariat în scop caritabil, sunt pasionați de astronomie, film, robotică sau sport.

Îmi doresc ca acest spirit creat alături de mentorii colegiului „Mihai Viteazul” să fie o sursă de inspiraie pentr toți – este esența educației – cunoaștere, perseverență, dorința de a fi azi mai buni decât ieri.

Noi adulții ne angajăm să vă susținem și să vă asigurăm un viitor mai prosper.

Școlile trebuie să fie absolut sigure pentru elevi, cadre didactice și restul personalului din învățământ. Tocmai acesta a fost unul din obiectivele proiectului România Educată. Școlile să fie un spațiu în care toți să fie protejați și respectați.

Dragi părinți, știu că pentru dvs începutul aduce la fel de multe emoții ca și pentru copii. (…) Cred cu tărie că reușita elevilor depinde de o colaborare între familie și școală, dar și de sprijinul moral pe care elevii îl primesc din partea părinților.

Dragi profesori, educația se face privind spre viitor. Trebuie să acceptăm că rolul educației în destinul unui elev s-a transformat radical, cum societatea trece prin schimbări profunde. Uneori avem nevoie de decizii autonome și riscante – rolul dvs devine esențial, sunteți cei care pregătiți noile generații pentru provocări și să beneficieze de oportunitățile pe care le oferă.

Educația este temelia pe care se construiește viitorul unei națiuni, iar dvs cadrele didactice sunteți arhitecții acestui viitor.

În ceea ce privește infrastructura, avem fondurile necesare pentru modernizare – beneficie de încă 2,2 miliarde prin PNRR. Aici, în inima Bucureștiului, este locul cel mai potrivit să conștientizăm că oricât de spectaculos ar fi spațiul pe care îl oferă, o școală este mult mai mult decât un simplu edificiu. Performanța elevilor se măsoară la competiții și la examene, dar și prin reușita personală a fiecărui copil, prin modul în care mediul școlar a contribuit.

Educația nu este doar un proces formal. Rezultatele reformelor se văd în timp, sunt convins că se vor vedea când generațiile ajung în fața noilor examene naționale. (…) Să vă depășiți limitele.

La mulți ani!

 

Directoarea CNMV Sector 2, Liliana Zaschievici, a declarat:

  • Școala noastră este o școală deschisă. Anul viitor face 160 de ani, dar îmbină tradiția și inovația didactică. Colegii noștri inovează, dar păstrează în același timp instrumentele exigenței.
  • Este o școală deschisă pentru toți cei care își asumă filosofia noastră educațională – a lanțurilor muntoși cu creste, nu neapărat vârfuri în deșert.
  • Ne dorim să vă dezvoltați ca să faceți față provocărilor lumii. Rezultatele sunt arătate de promovabilitatea de 100% la bac. Anul acesta, am avut medie generală 9,24 la Bacalaureat.
  • Rezultatele se văd și în elevii care au fost admiși în străinătate. Ne mândrim cu premii și mențiuni la etape internaționale – lingvisitcă, fizică, geografie, robotică, informatică, sport chiar. Avem selectat un elev în lotul pentru Olimpiada Internațională de Fizică și doi elevi în lotul pentru Olimpiada de Securitate Cibernetică de la Torino.
  • În școala noastră funcționează 33 de cluburi – robotică, debate, Model UN, medicină, teatru, antreprenoriat, inteligență artificială, jurnalism, fotografie, cafenea literară, volei, baschet, șah.
  • Întreaga noastră comunitate întinde mâna celor care au nevoie de ajutor. Avem cel mai mare hub – cu 250 de elevi proveniți din Ucraina, avem parteneriate pentru elevi cu deficiențe și proiecte de voluntariat. De anul trecut, la noi este Centrul Municipal de Excelență. (…)
  • Dragi elevi, sunteți capitalul nostru. Știu că ne-ați ales pe considerente, în ciuda cuvintelor despre „Mișu”, cum spunem noi în intimitate, că e greu, că se face cartea grea – e momentul în care trebuie să vă desăvârșiți pregătirea generală. În Mihai Viteazul avem climat de securitate, respect, comunicare, oportunități de a vă urma pasiunile și nu permisivitate fără limite, nu superficialitate, nu note mari fără acoperire.