Un antreprenor român renumit își face debutul în construcția de autostrăzi!

Publicat: 21 ian. 2025, 07:33, de Marian Apipie, în Transporturi , ? cititori
Un antreprenor român renumit își face debutul în construcția de autostrăzi!
Un antreprenor român renumit își face debutul în construcția de autostrăzi. Va realiza un lot important din Autostrada Transilvaniei

E premieră în România! Un antreprenor care și-a dovedit capacitatea în sectorul construcțiilor civile intră și pe piața construcției de autostrăzi. Va realiza un lot important din Autostrada Transilvaniei (A3). Vorbim de o firmă cu o cifră de afaceri în 2023 de circa 2,3 miliarde de lei și un profit net de 283.388.527 de lei, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanțe.

Un antreprenor român renumit își face debutul în construcția de autostrăzi, a anunțat, aseară, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu. Este vorba de Construcții Erbașu SA, societatea care va finaliza în câteva luni noul terminal al Aeroportului Internațional Craiova, o construcție de la zero ridicată în cadrul unui proiect de 115 milioane de euro.

Erbașu își face acum botezul în infrastructura rutieră și va demara lucrările la lotul 3 C1 Suplacu de Barcău – Chiribiș al Autostrăzii Transilvaniei (A3). „La nivel de autostrăzi, de luni, avem un nou șantier pe lotul 3 C1 Suplacu de Barcău – Chiribiș al Autostrăzii Transilvaniei  A3 (Gilău – Borș). De execuția acestui lot se ocupă compania Construcții Erbașu SA, care debutează odată cu acest lot în construcția de drum de mare viteză, fiind primul contract de autostradă pe care l-a câștigat. Am încredere că vom avea o colaborare bună și că va reuși finalizarea lucrărilor în timpul contractat“, a transmis, pe Facebook, Irinel Ionel Scrioșteanu.

Lucrările prevăzute pentru acest lot sunt:

  • 26,35 km lungime totală traseu
  • 3 viaducte
  • 8 pasaje
  • 8 poduri, din care unul în lungime de 1650 metri peste lacul de acumulare de la km 6+655
  • parcare de scurtă durată de tip S1
  • Centru de Întreținere și Coordonare

Valoarea contractului este de 884,12 milioane lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin cadrul Programului Transport 2021-2027. Pentru acest lot, a fost aprobat Proiectul Tehnic la sfârșitul anului trecut, iar durata contractuală pentru execuția lucrărilor este de 18 luni.

Citește și: UMB leagă Transilvania de Moldova! A obținut încă un lot din Autostrada Unirii