Un antreprenor român renumit își face debutul în construcția de autostrăzi!
E premieră în România! Un antreprenor care și-a dovedit capacitatea în sectorul construcțiilor civile intră și pe piața construcției de autostrăzi. Va realiza un lot important din Autostrada Transilvaniei (A3). Vorbim de o firmă cu o cifră de afaceri în 2023 de circa 2,3 miliarde de lei și un profit net de 283.388.527 de lei, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanțe.
Un antreprenor român renumit își face debutul în construcția de autostrăzi, a anunțat, aseară, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu. Este vorba de Construcții Erbașu SA, societatea care va finaliza în câteva luni noul terminal al Aeroportului Internațional Craiova, o construcție de la zero ridicată în cadrul unui proiect de 115 milioane de euro.
Erbașu își face acum botezul în infrastructura rutieră și va demara lucrările la lotul 3 C1 Suplacu de Barcău – Chiribiș al Autostrăzii Transilvaniei (A3). „La nivel de autostrăzi, de luni, avem un nou șantier pe lotul 3 C1 Suplacu de Barcău – Chiribiș al Autostrăzii Transilvaniei A3 (Gilău – Borș). De execuția acestui lot se ocupă compania Construcții Erbașu SA, care debutează odată cu acest lot în construcția de drum de mare viteză, fiind primul contract de autostradă pe care l-a câștigat. Am încredere că vom avea o colaborare bună și că va reuși finalizarea lucrărilor în timpul contractat“, a transmis, pe Facebook, Irinel Ionel Scrioșteanu.
Lucrările prevăzute pentru acest lot sunt:
- 26,35 km lungime totală traseu
- 3 viaducte
- 8 pasaje
- 8 poduri, din care unul în lungime de 1650 metri peste lacul de acumulare de la km 6+655
- parcare de scurtă durată de tip S1
- Centru de Întreținere și Coordonare
Valoarea contractului este de 884,12 milioane lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin cadrul Programului Transport 2021-2027. Pentru acest lot, a fost aprobat Proiectul Tehnic la sfârșitul anului trecut, iar durata contractuală pentru execuția lucrărilor este de 18 luni.
Citește și: UMB leagă Transilvania de Moldova! A obținut încă un lot din Autostrada Unirii