Un duo ”natural”, delicios și eficient, contra durerilor de gât
Este sezonul răcelilor cu dureri în gât. Mierea și ghimbirul formează un duo mai plăcut și chiar mai eficient ca medicamentele pentru calmarea durerilor de gât.
Un ceai din plante preparat din aceste două ingrediente este pe cât de delicios, pe atât de eficient. Iată de ce ar trebui să aveți absolut aceste două remedii naturale la îndemână în sezonul rece.
Nu este o noutate. Mierea și ghimbirul sunt remedii cunoscute de bunicii noștri. Împreună cele două remedii sunt perfecte în cazul inflamării sau a infecției în gât.
Mierea: antiinflamator și antiinfecțios natural
Ca și alte produse ale stupului, mierea este ideală în cazul gâtului iritat. Fie că este vorba despre amigdalită, faringită, alergie sau o simplă iritație, mierea elimină senzația de iritație. De asemenea, datorită proprietăților antiinflamatoare, mierea reduce durerea și senzația de arsură. De asemenea, mierea are proprietăți antiinfecțioase și de întărire a imunității, fiind indicată în angina pectorală sau faringită, care sunt de cele mai multe ori de origine virală. Totuși sunt studii insuficiente care să confirme că mierea poate să înlocuiască antibioticele în caz de infecție sau suprainfecție bacteriană.
Experții recomandă mierea de lavandă în tusea uscată. Dacă este o durere în gât cu o tuse cu expectorație, mierea va îmbunătăți confortul pacientului. În cazul tusei umede, se recomandă mierea de cimbru, eucalipt, brad sau manuka.
Ghimbir: analgezic și antiinflamator
Rădăcina de ghimbir este un aliat împotriva durerilor de gât. Ghimbirul are efect rapid de analgezic. ”Această plantă conține gingeroli, compuși activi, cunoscuți pentru proprietățile lor antiinflamatorii și antioxidante. Rezultatul este o membrană mai puțin inflamată și, prin urmare, mai puțin dureroasă”, spune farmacistul Samuel Ouaknine, citat de publicația Sante magazine.
Ghimbirul stimulează circulația sângelui: acest fenomen ajută la îmbunătățirea aportului de oxigen către țesuturile gâtului, ceea ce poate ajuta la accelerarea vindecării și la reducerea inflamației, explică Samuel Ouaknine, doctor în farmacie.
Combinația miere + ghimibr formează un remediu natural putenic pentru calmarea durerilor de gât. Se poate adăuga și lămâie, un alt ingredient natural care contribuie la fluidizarea expectorației.
Atenție la ce transmit medicii! Deși acestea sunt remedii naturale eficiente în ameliorarea simptomelor ușoare până la moderate, ele nu înlocuiesc medicul și recomandările acestuia. Unele infecții, în special amigdalita bacteriană, necesită tratamente specifice.
Iată cum pregătim această infuzie plăcută și eficientă: în apa în clocot punem 2 cm de ghimbir sau o linguriță de ghimbir pudră, 2 lingurițe de miere și zeamă de lămâie. Totul se lasă la infuzat câteva minute. Această infuzie se bea de două ori pe zi. Persoanelor suferinde de diabet li recomandă limitarea consumului de miere.