Un nou lot de autostradă din România, pregătit pentru licitație!
Un nou lot de autostradă din România este pregătit pentru licitație. După validarea documentației de atribuire de către ANAP, va demara procedura de achiziție a lucrărilor de execuție. Este vorba de lotul 2 al Autostrăzii Timișoara – Moravița, cei 33,49 km dintre Jebel și Moravița. Pentru primul lot al autostrăzii, documentația a fost depusă săptămâna trecută.
Potrivit ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, contractul pentru construcția lotului 2 al Autostrăzii Timișoara – Moravița va intra în procedură de licitație.
„CNAIR a transmis la ANAP, spre validare, documentația de atribuire a contractului pentru construcția celor 33,49 de km ai acestui lot cuprins între Jebel și Moravița. Pe traseul acesui nou lot de autostradă se vor construi inclusiv: un pod (560 m) peste CF 124 Timișoara-Reșița și DN 58B; două spații de servicii; două parcări de scurtă durată; un Centru de Intretinere si Coordonare (CIC); două noduri rutiere (Nod rutier DN 58B Voiteg și Nod rutier Moravița).
Construcția acestui lot va avea o durată de maximum 48 de luni (12 luni proiectare și 36 de luni execuție), iar finanțarea va fi asigurată prin Programul Transport (PT) 2021-2027“, a anunțat Sorin Grindeanu.
Un nou lot de autostradă din România, pregătit pentru licitație. Autostrada va conecta municipiul Timișoara cu granița de sud a României
După validarea documentației de atribuire, CNAIR va publica Anunțul de Participare la licitație, în cadrul căruia se va stabili și data limită pentru depunerea ofertelor. Primul segment al autostrăzii Timișoara – Moravița, care se va întinde pe 35,67 km între Remetea Mare și Jebel, a intrat de săptămâna trecută în faza preliminară demarării licitației. Și acesta are 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuția propriu-zisă a drumului.
Citește și: UMB s-a mobilizat pe DEx12 Craiova – Pitești! 221 de utilaje pentru finalizarea tronsonului 4
Acest nou proiect rutier de 72,9 km va conecta municipiul Timișoara cu granița de sud a României, fiind un pas important pentru îmbunătățirea legăturilor cu Serbia și pentru facilitarea transportului de mărfuri și persoane în această regiune.