Un patron liberal de „păcănele” cu dosar penal și apartament în Spania, în Comisia pentru controlul SIE
În urma negocierilor politice dintre partidele parlamentare s-a convenit ca în Comisia parlamentară specială pentru controlul activităţii Serviciului de Informaţii Externe să fie șapte membrii, câte doi de la PSD și PNL și câte unul de la USR, AUR și UDMR.
Este pentru prima dată după 1990, când UDMR are reprezentant în această comisie și acest lucru a fost posibil ca urmare a măririi numărului de membri de la cinci la șapte.
Cine sunt cei șapte parlamentari care vor controla SIE
Printre cei șapte membrii ai acestei comisii se numără și senatorul PNL de Olt Liviu, Dumitru Voiculescu. Acesta este liderul PNL Olt, fost polițist ajuns primar al comunei Cungrea, care, în 2019, când era edil și-a cumpărat un apartament în Spania.
Dar, tot în perioada când era primar acesta deținea și deține încă o firmă de „păcănele” în Slatina de pe urma căreia anul trecut a încasat dividende 785.962 de lei, adică de circa 160.000 de euro. De la primărie și păcănele la Comisia SIE e un salt uriaș, dar nu e vina lui ci a conducerii PNL care l-a impus.
Ceilalți șase membrii ai Comisiei parlamentare speciale pentru controlul activităţii Serviciului de Informaţii Externe sunt: Nicu Fălcoi-USR- președinte, Felix Stroe-PSD-vicepreședinte, Antonel Tănase-PNL-secretar, Lorand Turos-UDMR, Nicolae Roman-AUR și Mihai Weber-PSD-membrii.
Dosarul lui Voiculescu, mutat la Înalta Curte după ce a devenit senator
Trebuie precizat că liderul PNL Olt, Liviu Voiculescu, va fi judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), în dosarul în care este acuzat de mai multe infracţiuni, ca urmare a alegerii sale în funcţia de senator.
Astfel, recent, Tribunalul Dolj a decis, declinarea competenţei în favoarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul în care preşedintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, este judecat, printre altele, pentru constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc.
„În baza art. 50 C. pr. penal raportat la art. 48 alin 2 combinat cu art. 40 alin 1 C. pr. penal, Declină competenţa de soluţionare a cauzei privind pe inculpaţii Lazăr Laurenţiu Ilie, Lazăr Valeria, Buzatu Bogdan Alexandru, Buzatu Mihai Răzvan, Poteraş Leonard Ionuţ, Boangiu Iliuţă Adrian, Ghiţă Costinel Silviu, Moruşi Radu, Voiculescu Liviu Dumitru şi Bădiţă Gheorghe trimişi în judecată prin rechizitoriul nr 174D/P/2011 din data de 14 iunie 2013 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, în favoarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie Respinge cererea de disjungere a cauzei formulată de inculpaţii Buzatu Mihai Răzvan şi Buzatu Bogdan Alexandru În baza art. 275 alin 3 C. pr. pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului Definitivă Pronunţată în şedinţă publică, azi, 10 februarie 2021”, se menționează în minuta Tribunalului Dolj.