Un șarpe de apă a ieșit la pescuit în București (Video)

Publicat: 18 iul. 2024, 16:43, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în SOCIAL , ? cititori
Un șarpe de apă a ieșit la pescuit în București (Video)
Foto: axel-josefsson

Ne-am obișnuit să considerăm Capitala drept un loc în care natura sălbatică a dispărut cu totul. Și totuși, din când în când, faptele ne demonstrează că lucrurile nu stau chiar așa. Zilele trecute un șarpe de apă a fost filmat în București, în timp ce pescuia un pește în Dâmbovița.

Imagini cu un șarpe care a „mers la pescuit” pe malul râului Dâmbovița din București au apărut în online zilele trecute. Internauții s-au amuzat pe seama lor. Existența șerpilor în mijlocul orașului este normală, contrar așteptărilor, iar reptilele pe care le putem întâlni în Capitală sunt inofensive.

Șerpii apar tot mai des pe străzile Bucureștiului. Chiar dacă nu suntem obișnuiți să-i vedem în oraș și prin parcuri, prezența lor este un lucru normal.

De asemenea, este bine de știut că reptilele care pot apărea prin Capitală sunt inofensive. În 2023, reprezentanții Asociației Parcul Natural Văcărești explicau că, în oraș, cel mai frecvent se întâlnesc două specii de șerpi: șarpele de casă – Natrix natrix și șarpele de apă – Natrix tessellata.

De data aceasta, vedetă a deveniy un șarpe de apă. Acesta a fost filmat în apropiere de Piața Unirii, în timp ce a intrat în Dâmbovița. În foarte scurt timp, a prins un pește mărișor, cu care a venit la mal.

Imaginile, plasate pe rețelele sociale au strâns numeroase comentarii. „Vrăjeală.. nu e pește așa mare pe Dâmbovița.. A venit cu el de la pescărie..”, se spune într-unul dintre comentarii, în timp ce un alt internaut spune: „Problema este că individul nu e fairplay: 1. Nu spune locația unde l-a prins; 2. Nu spune ce tip de momeală și nadă a folosit; 3. Nu oferă detalii privind montura utilizată și nici modul de realizare.”.

Dincolo de glume, e bine să știm că în cazul în care ne întâlnim cu un șarpe prin apropierea casei, cel mai indicat este să-l lăsam în pace. Animalele nu reprezintă un pericol nici pentru cei mici, atâta vreme cât copiii sunt învățați că nu trebuie să-i apuce sau să-i lovească.