Un turnător al Securității e plimbat și promovat între două ministere conduse de PSD

Publicat: 19 iul. 2024, 08:49, de Ion Teleanu, în Dezvăluiri , ? cititori
Un turnător al Securității e plimbat și promovat între două ministere conduse de PSD

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS)  a acuzat, la începutul acestui an, că un șef de serviciu de la un minister important , este turnător la Securitate, dar, surprinzător, ca să i se piardă urma, a fost promovat în conducerea unui alt minister.

Victor-Corneliu Ștefănescu era, la sfârșitul lunii ianuarie 2024, pe funcția de șef al Serviciului Corp Control din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene condus de ministrul PSD Adrian Câciu. Însă, imediat după ce Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) l-a acuzat pe Victor-Corneliu Ștefănescu că a fost turnător la Securitate, acesta a fost detașat la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse (MFTES) condus de deputata PSD de Hunedoara Natalia Intotero.

Astfel, printr-un ordin al ministrului Natalia Intotero, el a fost numit, pe data de 5 februarie 2024, pe funcția de  director general al Direcției Generale Implementare PNRR din MFTES. Dar, surpriză! Pe data de 2 iulie 2024, Victor-Corneliu Ștefănescu este numit de premierul Marcel Ciolacu, pentru o perioadă de șase luni, în funcția de secretar general adjunct al ministerului condus de Natalia Intotero.

Practic, cu doar câteva zile înainte să se pronunțe Curtea de Apel București, adică pe 09.07.2024, dacă Victor-Corneliu Ștefănescu a fost sau nu turnător la Securitate, acesta este promovat în echipa de conducere a MFTES, dar nu există numirea acestuia pe site-ul ministerului condus de Natalia Intotero. Între timp, instanța a amânat ”pronunţarea la data de 24.07.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.

CNSAS: „Victor-Corneliu Ștefănescu a fost recrutat, în calitate de colaborator, pentru supravegherea studenților străini”

Din informațiile depuse de CNSAS la instanță reiese faptul că, între 1983 și 1989, inițial ca student la Academia de Științe Economice din București, Ștefănescu a fost recrutat, în calitate de colaborator, pentru supravegherea studenților străini, ”în special a unui student palestinian cu cețătenie iordaniană, suspectat de legături cu membri ai organizației teroriste Abu Nidal.” Drept urmare, CNSAS a considerat că Victor-Corneliu Ștefănescu a furnizat informații prin care se denunțau activități potrivnice regimului totalitar comunist ce au vizat îngrădirea dreptului la viață privată, precum relații cu cetățeni străini.