Unde se află satul care este situat la cea mai mare altitudine din țară. Acesta ”atinge cerul”
Când vine vorba de peisaje incredibile, care îți pot tăia respirația, România are cu ce se mândri. Pe lista satelor care merită vizitate este și satul Măguri din județul Cluj. Se spune despre acesta că este situat la cea mai mare altitudine din țară.
Satul Măguri, despre care se spune că ”atinge cerul” este situat la cea mai mare altitudine din România, în Ardeal, în munții Gilăului. Satul Măguri face parte din cele trei sate care alcătuiesc comuna Măguri-Răcătău. Chiar dacă este situat la o altitudine cuprinsă între 1.250 m și 1400m, acesta este locuit pe tot parcursul anului. În acest sat sunt aproximativ 390 de case, pe suprafață de 13.000 de ha. Toate acestea se află pe un platou montan, tipic măgurilor, delimitat de munți și râuri.
Fiind situat la o altitudine mare, acesta este un sat izolat, greu de ajuns chiar și vara, iar iarna accesul devine aproape imposibil.
Deși se află la doar 45 de km de Cluj-Napoca, comunitatea de aici este una închisă, ferită de ochi străini și fără pensiuni agroturistice, scrie cluj.com.
Satul din România în care oamenii trăiesc fără curent și telefoane, doar cu credință: „Dacă te rogi cu dragoste, ține și de foame”
Într-un sat izolat din inima Munților Buzăului, viața bate în ritmul simplu al credinței și al armoniei cu natura. Aici, oamenii au ales să lase în urmă civilizația și confortul orașului pentru a-și dedica viețile lui Dumnezeu și pentru a trăi în pace și liniște.
Cu ajutorul părintelui Mihail, acești oameni au ridicat din nimic un micuț sat în Năieni, județul Buzău. Fără drumuri asfaltate și fără electricitate, satul este un colț de rai între cer și pământ, unde viața este simplă și autentică.
„Rugăciunea este cea mai puternică! Dacă o faci cu dragoste, ține și de foame. Am observat că aici este ceva cu totul altfel”, mărturisește părintele Sava.
Fără acces la curent electric, oamenii sunt „forțați” să se roage mai mult, găsind în credință și în comuniunea cu Dumnezeu sursa lor de putere și alinare. Pentru acești locuitori, liniștea și pacea sufletească sunt mai prețioase decât orice bun material.