Unde se află satul din România construit pe ruinele unor așezăminte dacice
La aproximativ 450 de kilometri de București, la poalele Munților Șureanu, se află localitatea Ursici, un sat izolat din Țara Hațegului. Situat în inima Daciei, Ursici este cunoscut pentru vestigiile dacice descoperite în dealurile din zonă.
Locul unde cerul se unește cu pământul
Deși drumul până la acest sat izolat este dificil, din cauza stării degradate a infrastructurii, turiștii consideră că efortul merită. Locul este descris ca fiind unul în care „cerul se unește cu pământul”.
În prezent, în Ursici mai trăiesc doar 4-5 familii, însumând aproximativ 12 persoane. Aceștia formează o mică comunitate de păstori care au ales să rămână în una dintre cele mai izolate așezări din vestul României.
Citește și: Unde se află satul care este situat la cea mai mare altitudine din țară. Acesta ”atinge cerul”
Istorie și tradiție: Urșici, satul păstorilor
Satul Ursici din județul Hunedoara a fost fondat cu mulți ani în urmă de păstori și, în ciuda peisajelor pitorești, locuitorii de pe Platforma Luncanilor din Munții Șureanu duc un trai dificil. Gospodăriile nu sunt racordate la rețeaua de electricitate, astfel că oamenii folosesc opaițe, lumânări și generatoare pentru a-și lumina casele, iar unii au instalat panouri solare. Sătenii se ocupă în principal cu creșterea animalelor, însă apa potabilă este o resursă limitată, pe care o aduc de la izvoarele din apropiere.