Unde se relaxează rușii pe timp de război. Locurile minunate, necunoscute multor turiști (VIDEO)

Publicat: 30 iul. 2022, 07:00, de Roxana Roseti, în LIFESTYLE , ? cititori
Unde se relaxează rușii pe timp de război. Locurile minunate, necunoscute multor turiști (VIDEO)

Marea Baltică, Marea Neagră, Marea Caspică – chiar și pe teritoriul european al Rusiei există multe locuri în care turiștii ruși pot să se relaxeze și să facă plajă, în ciuda sancțiunilor. Aceste locuri minunate cunoscute mai degrabă  „lumii slave”, rămân oarecum comori ascunse pentru mulți dintre turiștii europeni și nu numai. 

Soci

Soci  este un oraș situat în partea de vest a Federației Ruse, în Regiunea Krasnodar, pe litoralul estic al Mării Negre, în apropierea Republicii Georgia. Așa-numitul „Mare Soci” are o populație de cca 328.809 mii de locuitori (2002), inclusiv cca 135 mii de locuitori în orașul propriu-zis (sectorul administrativ central) și cca 265 mii în sectoarele administrative Hosta, Adler și Lazarevskoie.

Orașul a fost fondat în anul 1838. Actualmente este cea mai importantă stațiune balneară și de agrement din Rusia, fiind „capitala” neoficială a „Rivierei caucaziene”. Printre obiectivele turistice majore ale orașului se numară Parcul-dendrariu, realizat la începutul secolului trecut în jurul unei foste reședințe de vacanță a familiei imperiale.

Gelendjik

Stațiunea cu un ritm de viață mai măsurat este renumită pentru microclimatul său, „creat” datorită mării, pinilor și munților. Aici rușii se plimbă, în primul rând, pe malul mării. Și în al doilea rând, în jurul orașului și a numeroaselor sale parcuri.

„Treceți de terasamentul lung de 8 km și ajungeți la farul Key – cel mai vechi dintre cele care operează pe toată coasta Mării Negre. Stați pe băncile din parcul Andreevsky. Vizitați galeria ‘Piața Albă’, unde artista Nina Nikiforova își expune sculpturile, realizate din gunoaie și diverse gunoaie inutile. Luați telecabina spre Olympus Park. Și folosiți o altă telecabină – în parcul safari, unde puteți privi animalele salvate care trăiesc în aer liber – tigri, pume, lei, urși, maimuțe”, propune un site de specialitate.

Kaliningrad

O opțiune pentru cei cărora nu le place căldura. „Poți să te plimbi de-a lungul dunelor din Curonian Spit, să mergi cu bicicleta de-a lungul coastei, să te plimbi pe potecile dintre Pădurea Dansante și să găsești vile germane în Svetlogorsk”, este oferta ghizilor ruși.

Kaliningrad  (în germană Königsberg, în poloneză Królewiec, în lituaniană Karaliaučius), oraș centru administrativ al regiunii cu același nume, este o exclavă rusă de la Marea Baltică. Are 440 mii locuitori și a fost fondat în 1255 de germani.

Königsberg a fost capitala Ordinului Teutonic, apoi a Principatului Prusiei (din 1701, regat). În 1772 devine centru administrativ al provinciei Prusia Orientală din cadrul Regatului Prusiei. În pofida faptului că, din 1648, capitala Prusiei a fost, de facto, la Berlin, Königsbergul a rămas locul de încoronare al regilor Prusiei până în 1918. A fost cel mai important centru economic și cultural al estului german până în 1945.

Derbent

Derbent  este un oraș din Daghestan, Federația Rusă, pe litoralul Mării Caspice. Are o populație de cca 100 mii de locuitori (preponderent azeri, dar locuiesc și lezghini, tabasarani, ruși). Este cel mai vechi oraș din Rusia (prima mențiune documentară provine din sec. VI î.e.n.). Centrul istoric al orașului a fost recent declarat de UNESCO patrimoniu universal. Derbentul este una din cele mai populare și pitorești stațiuni turistice de pe litoralul caucazian al Mării Caspice.