USR va solicita în Parlament revocarea lui Bădălău din funcția de la Curtea de Conturi
USR va cere luni, în Parlament, revocarea lui Nicolae Bădălău din funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de audit din cadrul Curţii de Conturi, a anunţat preşedintele partidului, Cătălin Drulă.
Anunţul vine după ce Niculae Bădălău a fost reţinut duminică seara de DNA, pentru 24 de ore, într-un dosar în care este acuzat de dare de mită şi trafic de influenţă în legătură cu un contract în valoare de peste 7 milioane de lei.
„Nicolae Bădălău a fost recompensat cu funcţia de la Curtea de Conturi după ce nu a mai prins un loc pe listele PSD de la alegerile parlamentare pentru că a jignit de mai multe ori românii din diaspora. Nu avea nicio recomandare pentru a ajunge la Curtea de Conturi. Din contră: în 1988 a fost condamnat pentru furt şi a fost cercetat în mai multe dosare DIICOT şi DNA. Mâine vom solicita în Parlament revocarea lui Bădălău din funcţie. Oare social-democratul cu pretenţii europene Marcel Ciolacu va face tot joc de glezne şi îl va proteja ca pe Arsene de la Neamţ şi atâţia alţii?”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook.
Bădălău, suspendat din funcție
Curtea de Conturi a României a anunțat de ieri, printr-un comunicat de presă, că a luat act de comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) referitor la măsurile dispuse de către procurori cu privire la reţinerea consilierului de conturi şi vicepreşedintele Autorităţii de Audit, Niculae Bădălău.
„Curtea de Conturi a României a luat act de comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind măsurile dispuse de procurori cu privire la domnul Niculae Bădălău, consilier de conturi, vicepreşedinte al Autorităţii de Audit. Curtea de Conturi a României reiterează poziţia de susţinere a actului de justiţie şi îşi exprimă încrederea că autorităţile competente vor soluţiona acest caz în conformitate cu prevederile Constituţiei României şi cu reglementările incidente”, se menţionează în comunicat.
Potrivit sursei citate, potrivit articolului 54 din Legea nr. 94/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, „de la data trimiterii în judecată penală, membrii Curţii de Conturi şi auditorii publici externi sunt suspendaţi de drept din funcţiile lor. În caz de condamnare definitivă, ei sunt demişi de drept, iar în caz de achitare, suspendarea încetează”.