Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, explică de ce nu s-a vaccinat Patriarhul Daniel
Vaccinarea Patriarhului României nu ar fi determinat mase mari de oameni să se vaccineze anticovid, la rândul lor, spune purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.
El a explicat la Radio Europa FM de ce Patriarhul României nu s-a vaccinat.
“Faptul că Părintele Patriarh nu a anunțat că se vaccinează, nu are legătură cu un refuz aprioric al persoanei sale față de actul de vaccinare. Are legătură cu ce i-a spus medicul personal, cu profilul său particular medical. Nu poți judeca pe cineva în contextul în care el, ca persoană, și mă refer la persoana Părintelui Patriarh, este un om total deschis spre dialogul cu știința. Dar nu poți nici să judeci ca pe o persoană care trebuia să meargă neapărat undeva în direct, să se așeze pe un scaun și să se vaccineze.
Și – trebuie să fim onești! – nu asta ar fi antrenat mase mari de oameni să meargă la vaccinare. Nu este adevărat!”, a subliniat Vasile Bănescu.
De la o simplă mustrare, până la interzicerea de a mai sluji în Biserică
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a comentat și pe marginea cazului preotului de la Mănăstirea Durău, care a spus recent că vaccinul este otravă. Vasile Bănescu a spus că acesta nu ar trebui să mai predice un timp în Biserică. El a subliniat că preoții care au transmis mesaje antivacciniste trebuie să fie sancționați de centrele eparhiale de care aparțin.
Sancțiunile pot merge de la o simplă mustrare, până la interzicerea de a mai sluji în Biserică. “Centrele Eparhiale de care aparțin aceste personaje, rare …n-aș spune că sunt foarte multe, dar pot fi foarte smintitoare pentru mulți dintre cei care-i ascultă … trebuie sanționate, de la o mustrare, ulterior retragerea de la slujire temporară. Apropo de acest părinte monah care s-a trezit debitând enormități … el, în mod normal, nu ar mai trebui să aibă acces la un act predicatorial. El nu ar mai trebui să predice un timp. El a primit o mustrare. Așadar, retragerea temporară de la slujire și, dacă recidiva apare, sunt sancțiuni și mai mari, se poate ajunge la caterisirea, pentru lucruri cu adevărat grave “, a mai spus Vasile Bănescu, la Europa FM.