15:14 • LIFESTYLE
Rețeta Ginei Bradea de cozonac pufos cu 10 gălbenușuri
Nu există Sărbători fără cozonac. Dacă doriți un cozonac extrem de bun, pufos și plin de nucă și rahat, această rețetă este perfectă. În filmulețul video veți găsi toate indicațiile celebrei Gina Bradea, pentru ca de Sărbători să aveți pe masă cel mai bun cozonac.
Durată de pregătire: 1 oră
Durată de preparare: 1 oră
Durată totală: 2 ore
Ingrediente cozonac Gina Bradea din 10 gălbenușuri
1 kg faina
14 g drojdie uscata Dr Oetker sau 40 g drojdie proaspata
10 galbenusuri
coaja de la 1 lamaie si 1 portocala
250-300 g zahar
400 ml lapte cald
150 g unt moale
50 ml ulei
vanilie sau 1 pastaie de vanilie
1 praf de sare
dupa gust stafide, rahat, cacao, nuca, fructe confiate
1 ou pentru uns
Modul de preparare îl găsiți în VIDEO.
Sursa rețetă: pofta-buna.com