Wizz Air vine cu o configurație de ultimă generație. Cum arată aeronava
![Wizz Air vine cu o configurație de ultimă generație. Cum arată aeronava](https://media.puterea.ro/qIr83WhDvMqOzVPTFXcKPmsaiuw=/1200x675/smart/filters:contrast(5):format(webp):quality(80)/https://www.puterea.ro/wp-content/uploads/2025/02/wizz-air1.jpg)
Wizz Air anunță prima sa aeronavă, în configurație de ultimă generație, a cabinei Airbus Airspace. Avionul dispune de un sistem de iluminare cu mai multe setări de ambianță pentru diferitele faze ale zborului. Pasagerii cu deficiențe de vedere vor avea acum acces la indicatoare Braille pentru a identifica numărul rândurilor din aeronavă și pentru semnalizarea toaletelor.
O caracteristică cheie a noii cabine este sistemul de iluminare variabilă, care permite diferite stări de iluminare pentru diferite faze ale zborului, ceea ce va face călătorie mai plăcută.
![](https://www.puterea.ro/wp-content/uploads/2025/02/wizz-air-airbus.jpg)
Foto aviation direct
Compartimentele pentru bagaje oferă mai mult spațiu de depozitare și au fost îmbunătățite vizual, iar etichetele Braille au fost introduse pentru prima dată.
![](https://www.puterea.ro/wp-content/uploads/2025/02/wizz-air-bagaje.jpg)
Foto aviation.direct
Potrivit lui Michael Delehant, Senior Chief Commercial and Operations Officer al Wizz Air, introducerea cabinei Airspace marchează un nou standard pentru experiența pasagerilor companiei aeriene. Extinderea flotei cu această configurație de cabină este un pas important pentru a răspunde așteptărilor tot mai mari ale călătorilor.
Wizz Air este o companie aeriană low-cost maghiară, deținută de Wizz Air Holdings Plc (sediul în Insula Jersey) și axată pe zboruri în Europa. Principale baze sunt Aeroportul Luton, de departe cel mai important „hub” cu 7,4 milioane locuri/an în 2018, Aeroportul Internațional Ferihegy din Budapesta, Aeroportul Internațional Henri Coandă București, Aeroportul Frederic Chopin din Varșovia, Aeroportul Internațional Katovice și Aeroportul Sofia.
În martie 2018 Wizz Air era cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est, opera cu o flotă de aeronave 67 Airbus A320 si 26 Airbus A321 de la 27 baze, pe 525 de rute care asigurau legătura între 135 de destinații (ie. aeroporturi ) din 44 de țări transportând 29,6 milioane pasageri.
Compania a intrat pe piața din România în iulie 2006 și a stabilit prima bază operațională în București, în iunie 2007, pe Aeroportul Internațional Aurel Vlaicu, și a doua la Cluj, în mai 2008. Cea de-a treia bază a fost deschisă la Timișoara, în februarie 2009.