Zeci de cazuri de E. coli la McDonald’s. A fost înregistrat și un deces

Publicat: 23 oct. 2024, 13:24, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Zeci de cazuri de E. coli la McDonald's. A fost înregistrat și un deces
Zeci de cazuri de E. coli la McDonald's. A fost înregistrat și un deces

Un incident grav a izbucnit în Statele Unite, după ce consumul de hamburgeri de la McDonald’s a dus la decesul unei persoane și la îmbolnăvirea a zeci de oameni. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) au emis o alertă în legătură cu o epidemie de E.coli asociată cu celebra linie de hamburgeri Quarter Pounder din lanțul de restaurante fast-food McDonald’s.

Potrivit informațiilor raportate, epidemia s-a răspândit în cel puțin 10 state și a provocat 49 de cazuri de îmbolnăvire, inclusiv un deces.

Impactul epidemiei de E.Coli: spitalizări și complicații severe

Dintre cei afectați, zece persoane au avut nevoie de spitalizare, printre care și un copil care a fost diagnosticat cu sindromul hemolitic uremic, o complicație gravă a infecției cu E.coli. Acest sindrom poate duce la insuficiență renală și necesită îngrijiri medicale urgente. Cele mai multe cazuri au fost raportate în statele Colorado și Nebraska, dar infecția s-a extins și în alte regiuni.

În cadrul investigației coordonate de CDC și de Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA), se analizează legătura dintre infecție și ceapa tăiată mărunt folosită în burgerii Quarter Pounder. Deși investigația este încă în desfășurare, se suspectează că ceapa contaminată, provenită de la un singur furnizor, ar fi cauza principală a epidemiei.

McDonald’s a reacționat prompt la aceste descoperiri, suspendând utilizarea cepei și a chiftelelor de vită în restaurantele din mai multe state afectate.

Lanțul de restaurante a anunțat că a retras temporar produsele suspecte din restaurantele din Colorado, Kansas, Utah, Wyoming și din alte zone din state precum Idaho, Iowa, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Mexico și Oklahoma.

Acest lucru a dus la întreruperea aprovizionării cu hamburgerii Quarter Pounder în regiunile afectate, dar McDonald’s a declarat că lucrează intens pentru a reface stocurile de produse sigure în următoarele săptămâni, în funcție de evoluția investigațiilor și de piața locală.

De asemenea, reprezentanții McDonald’s au subliniat că celelalte produse din meniu, inclusiv alte tipuri de burgeri din carne de vită, cum ar fi Big Mac, Cheeseburger și McDouble, nu sunt afectate de epidemie și rămân disponibile pentru consum.

Infecția cu E.coli este o afecțiune gravă, care poate provoca crampe abdominale severe, diaree, febră și vărsături. Simptomele apar, de obicei, la trei sau patru zile după expunerea la bacterie, iar majoritatea persoanelor infectate se recuperează fără tratament în decurs de o săptămână.

Totuși, în unele cazuri, cum ar fi în rândul copiilor și vârstnicilor, infecția poate duce la complicații grave, cum ar fi insuficiența renală, și poate necesita spitalizare de urgență.